Учениците од нашето училиште Јовановски Димитар, Потурак Лејла, Христовски Александар и Саравинова Милва, учествуваа на натпревар тестирања во мрежата на Џуниор Ачивмент Европа.

Успешно се здобија со Сертификати за претприемачки вештини преки три тестирања.

1.Практично претприемачко искуство

2.Проценка на претприемачки способности

3.Проверка на деловното,екомското и финансиското знаење.

Со тоа учениците се здобија со теоретски и практични знаења и вештини за бизнис,економија и финансии.

           Во активностите и работата со Џуниор Ачивмент, од наставниот кадар, активно учество земаа: Надица Илиевска, Лимонка Арминовска, Антонио Данев, како и Крстина Влахова.

Честитки до учениците, како и до нивните ментори!