Почитувани ученици

Поради новите мерки за заштита од Ковид-19 Ве известуваме дека сите испити ќе се одвиваат онлајн.

Со цел да може тоа успешно да се реализира одложени се испитите од денес 21.10 и утре 22.10 за наредната среда 28.10 и  четврток 29.10. Исто така и усниот испит по македонски јазик ќе се одвива онлајн на 26.10 во 13 часот. За да се вклучите онлајн во понеделник ќе ги објавиме линковите за секој предмет и саат на полагање. Полагањата ќе се вршат на Google meet. Бидејќи повеќето испити се писмени или тестови, потребно е на наставникот по соодветниот предмет да му пратите меил(пред да започне испитот половина до еден час) за да може на меилот да ви го прати тестот или писмената  кои треба да ги напишете или решите и да го препратите на наставникот во зададениот рок, а потоа да се вклучите онлајн за искомуницирате или полагате усмено со комисијата.Имеил адресите на сите наставници се на странава во контакт со кадар, доколку не испратите меил нема да ви биде даден тест и нема да ви биде полаган испитот.

******    Распоред на полагање за октомвриска сесија    ******

 

             Пријавувањето на испитите за октомвриската испитна сесија ќе се врши во периодот од 1ви до 10ти октомври во училиште со претходно уплатени средства за најмногу три предмети на жиро сметката за испити и таксена марка од 50 денари.

             Пријавувањето може да го направите кај референтот за вонредни испити Јагода Тодоровска  во:

понеделник од 11,00 до 14,00 часот вторник  од 11,00 до 14,00 часот среда од 13,00 до 17,00 часот четврток  од 11,00 до 14,00 часот петок од 11,00 до 14,00 часот .

Доколку некој не се запишал може да го направи и уписот и да пријави предмети во овој период.