Учество на учениците од СУГС “Лазар Танев” на Џуниор Ачивмент Европа

Учество на учениците од СУГС “Лазар Танев” на Џуниор Ачивмент Европа

Учениците од нашето училиште Јовановски Димитар, Потурак Лејла, Христовски Александар и Саравинова Милва, учествуваа на натпревар тестирања во мрежата на Џуниор Ачивмент Европа. Успешно се здобија со Сертификати за претприемачки вештини преки три тестирања....
Заштита од “Корона вирусот” и информации за наставата

Заштита од “Корона вирусот” и информации за наставата

Согласно настанатата состојба со “Корона вирусот” , СУГС Лазар Танев ,согласно препораките на владата, ја прекинува наставата до крајот на вондредната состојба во нашата земја или до добивање на дополнителни информации од надлежните институции. Што е...