УПИС во прва година за учебната 2020/2021

УПИС во прва година за учебната 2020/2021

Драги полуматуранти Ве известуваме дека МОН го објави конкурсот за запишување на ученици во јавните средни училишта за учебната 2020/2021 година: Во прва година во СУГС „Лазар Танев“ ќе се запишат 442 ученици во 13 паралелки (374 ученици во 11 паралелки со настава на...

Известување за вонредните ученици за полагање на Проектните задачи

Согласно насоките од МОН за електронско полагање на матурата, проектната задача треба да ја испратите во “WORD” или PDF формат именуван на следниот начин: предмет- ментор- клас- име и презиме на ученикот (ова да стои во наслов на електронската порака)  на...
Информација за вонредна сесија

Информација за вонредна сесија

  Почитувани ученици, Согласно настанатата ситуација со вондредната состојба во нашата земја, Ве известуваме дека ќе добиете навремена информација за начинот и времето на полагање на испитите, согласно препораките и насоките кои ги чекаме од Министерството за...

РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ УЧЕНИЦИ – Септември – 2019/20 ГОДИНА

РАСПОРЕД ЗА ПОЛАГАЊЕ НА ВОНРЕДНИ УЧЕНИЦИ СЕПТЕМВРИСКА  ИСПИТНА СЕСИЈА – 2019/2020 ГОДИНА ДИФЕРЕНЦИЈАЛНИ ИСПИТИ Предмет Датум Комисија Македонски јазик и литература Писмено 17.09.2019 14:00 часот Усно 24.09.2019 14:00 часот Јанковиќ Сања Претседател Гочева Мариче...

Упис на IV степен за вонредни ученици

Секој месец има сесија за полагање на испитите, во една сесија може да се полагаат најмногу 3 испити. Пријавувањето на испитите се врши од 01ви до 10ти во месецот, со уплатница за пријава на испити со вкупен износ за сите предмети кои се пријавуваат, зависно од кои...