Новости

УПИС во прва година за учебната 2020/2021

УПИС во прва година за учебната 2020/2021

Драги полуматуранти Ве известуваме дека МОН го објави конкурсот за запишување на ученици во јавните средни училишта за учебната 2020/2021 година: Во прва година во СУГС „Лазар Танев“ ќе се запишат 442 ученици во 13 паралелки (374 ученици во 11 паралелки со настава на...

read more

Известување за вонредните ученици за полагање на Проектните задачи

Согласно насоките од МОН за електронско полагање на матурата, проектната задача треба да ја испратите во "WORD" или PDF формат именуван на следниот начин: предмет- ментор- клас- име и презиме на ученикот (ова да стои во наслов на електронската порака)  на е-маилот: ...

read more
Информација за вонредна сесија

Информација за вонредна сесија

  Почитувани ученици, Согласно настанатата ситуација со вондредната состојба во нашата земја, Ве известуваме дека ќе добиете навремена информација за начинот и времето на полагање на испитите, согласно препораките и насоките кои ги чекаме од Министерството за...

read more
Заштита од “Корона вирусот” и информации за наставата

Заштита од “Корона вирусот” и информации за наставата

Согласно настанатата состојба со "Корона вирусот" , СУГС Лазар Танев ,согласно препораките на владата, ја прекинува наставата до крајот на вондредната состојба во нашата земја или до добивање на дополнителни информации од надлежните институции. Што е КОВИД-19?...

read more
Лидер на струка 2019/2020

Лидер на струка 2019/2020

Во организација на Министерството за образование и Центарот за стручно образование,   СУГС "Лазар Танев" Скопје, беше домаќин училиште на проектот "Лидер на струка" за избор на најдобар ученик по струка од завршните години во стручното образование во Република...

read more